Ето кои са участниците и организаторите на взрива на Кримския мост (СНИМКИ)

Ето кои са участниците и организаторите на взрива на Кримския мост (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Федералната служба за сигурност на Руската федерация показа снимки на участниците в организацията на атаката на Кримския мост.

Сред публикуваните материали има и рентгенова снимка на камион с филмови ролки, под които са замаскирани експлозиви, както и снимка на транспортните документи на колата.

Задържани са петима граждани на Русия, трима граждани на Украйна и Армения.

Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна и лично неговият ръководител Кирил Буданов бяха посочени като организатор на терористичната атака. Служителят на Украйна контролирал товара по целия маршрут, за комуникация бил използван виртуален анонимен номер.

Взривното устройство е било укрито в рула със строително полиетиленово фолио на 22 палета с общо тегло 22,770 кг. В началото на август то било изпратено от пристанище Одеса до българския град Русе по договор между Translogistic UA LLC (Киев) и Baltex Capital SA (Русе).

Справка обаче показва, че въпросната фирма Baltex Capital SA има седалище в Украйна, т.е. не е българска, макар да има филиал у нас, подчертава "Труд".

#взрив #Кримският мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници