Пебълс - най-възрастното куче на света СНИМКИ

Пебълс - най-възрастното куче на света СНИМКИ
A A+ A++ A

Много сън, качествена храна и много, много любов са тайните зад дълголетието на 22-годишно куче на име Пебълс. Четири килограмовата Пебълс, която е порода Той фокс териер беше обявена за "най-старото живо куче" от Световните рекорди на Гинес. И въпреки че това е доста в кучешки години, изглежда тя има още много време пред себе си.

2363554

Пебълс живее в Южна Каролина, със своите хора Боби и Джули Грегъри. Когато през 2000 г. семейство Грегъри търсели подходящото кучешко допълнение към семейството си, те обмисляли да осиновят куче от по-едра порода. Боби обаче забелязал малкото кученце и било любов от пръв поглед. 

Въпреки че са преминали през много от важните моменти в живота си заедно, фактът, че Пебълс е най-старото живо куче, е изненада за семейството й. Предишният рекордьор бил също толкова изненадан. Този април Световните рекорди на Гинес обявиха Тоби Кийт, чихуахуа от Флорида, за най-старото живо куче на 21 години.

2363553

Веднага след като това било обявено, приятелите и семейството на Боби и Джули веднага им се обадили, за да им кажат, че "най-старото куче в света" всънщност е по-младо от тяхната Пебълс. Тогава те кандидатствали за рекорда.

2363557

Пебълс е имала страхотен живот до момента. Тя и покойният й "съпруг", друг той фокстериер на име Роки, имали 24 кученца, в три различни кучила.

Сега Пебълс обича да стои будна до късно през нощта, след което да спи до пет следобед. Тя също така обича да слуша плавните гласове на любимите си кънтри певци. "Тя обича да слуша кънтри музика, докато спи", казва Джули. "Двамата й любими певци са Конуей Туити и Дуайт Йоакам."

Въпреки че Пебълс има промени в настроението си, тя обикновено е много мило и спокойно кученце. Обича топлите вани, да се гушка под одеялата и да се препича до семейния басейн през лятото.

2363555

Тя също цени добрата храна - за нейния рекорден 22-ри рожден ден семейството й я изненада с купчина ребра. Това обаче бил много специален повод — в обикновените дни Пебълс се храни много здравословно.

Много сън и правилната диета обаче не са единствените тайни за дълголетието на Пебълс. Джули подчертава важността на грижата за домашните любимци. Тя казва, че всеки трябва да осигури на домашния си любимец "доколкото е възможно щастлива, положителна среда" и да се отнася с тях "като семейство, защото те са".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници