"Възраждане" прогнозира избори през октомври

"Възраждане" прогнозира избори през октомври
A A+ A++ A

Трябва да има нови парламентарни избори, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, след като Слави Трифонов обяви оттегляне на министрите си и край на управляващата коалиция, а премиерът Кирил Петков изрази готовност за правителство на малцинството, предаде БНР.

Костадинов смята, че втори кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание, подкрепен и от неговата партия, е малко вероятен.

"Нови избори. Нещо съвсем нормално и нещо, което огромна част от българското общество очаква. По-добре късно, отколкото никога. Настина тази агония трябваше да приключи. Не виждам откъде би могла да дойде тази подкрепа. Ние можем да разговаряме с всеки на базата на нашата програма и платформа, която е публична и която защитаваме всеки ден, откакто съществува нашата организация".

Костадинов прогнозира, че избори ще има през октомври, а на този етап "Възраждане" няма да подкрепят актуализацията на  бюджета.

"Това, което видяхме до момента – предложенията на финансовото министерство за актуализацията на бюджета не ни мотивират да подкрепим този проект, в която и да било негова част, включително и за така наречените антиинфлационни мерки. Да не забравяме, че в крайна сметка инфлацията бе провокирана от политиката на самото правителство."

Снимка: фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"