Украйна атакува руското село Журавльовка, нанесе щети на 20 къщи и училище

Украйна атакува руското село Журавльовка, нанесе щети на 20 къщи и училище
A A+ A++ A

Украйна отвърна на бруталната руска агресия на своя територия по аналогичен начин.

Украински обстрел срещу пограничното село Журавльовка в Белгородска област снощи нанесе щети на над 20 жилища и училище, съобщи на страницата си във „Вконтакте“ заместник-губернаторът на областта Владимир Базаров, предаде ТАСС.

„По нареждане на губернатора отидох в Журавльовка, която вчера отново беше подложена на обстрел от украинска страна. Заедно с представители на Белгородска област огледахме училището и посетихме повече от 20 къщи, за да оценим нанесените щети“, написа Базаров.

Губернаторът на региона Вячеслав Гладков вчера съобщи за пореден украински обстрел на пограничното село Журавльовка, в резултат на който един човек е бил леко ранен от шрапнел.

На 23 март беше въведено извънредно положение в две погранични села в Белгородска област – Журавльовка и Нехотеевка, където при украински обстрели бяха ранени трима души и бяха разрушени над 20 къщи и автомобили. В нощта на 24 март Журавльовка също беше разтърсена от няколко взрива, като имаше снаряди, паднали в необитаема част на селото. Същата вечер един човек е загинал в резултат на украинския обстрел.

#Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници