Генерал с опит от Сирия поема командването на руските войски в Украйна

Генерал с опит от Сирия поема командването на руските войски в Украйна
A A+ A++ A

Руската армия реорганизира управлението на операциите си в Украйна и постави начело опитен генерал, прекарал много време на бойното поле в Сирия, твърдят източници на BBC.

Руските сили, които нахлуха в Украйна на 24 февруари нямаха общо командване на място, бяха организирани отделно и получаваха заповеди от регионите, от които са дошли. Ето защо видяхме много лоша координация", добавят източниците на BBC и съобщават, че общото командване на всички руски сили в Украйна сега ще бъде поето от командващия на руския Южен военен окръг генерал Александър Дворников.

За него се знае, че има богат опит в руските операции в Сирия. Публичните източници не разполагат с много информация за кариерата на Дворников. Биографията му обикновено е представена в профила му в сайта на Руското кадетско братство: „Роден в Усурийск, в руския Далечен изток, Дворников учи в Московската военна гимназия, Военната академия „Фрунзе“ и Военната академия на Генералния щаб“. 

Дворников командва моторизиран батальон, разположен в Източна Германия, докато руските войски напуснат страната през 1994 г. Между 2000 и 2003 г. Дворников оглавява щаба на дивизията, а след това е командир на дивизия в Севернокавказкия военен окръг. През втората половина на 2000-те той командва войските във военните райони на Сибир и Далечния изток на Русия.

Преди да замине за Сирия, той е бил заместник-командир на Централния военен окръг в Екатеринбург. Награждаван е с много съветски и руски медали.  "Той постигна всичко с труд, никога не е бил протеже на никого и напредва с голяма трудност", казава за BBC руски медии източник, запознат с Дворников.

Говорейки в Кремъл през 2016 г. той подари на Путин сувенир - снимка на покрив в Сирия с лозунги на благодарност към руските сили. Само седмица след наградата медиите започнаха да съобщават, че Дворников всъщност е пряк командир на руската операция в Сирия.

Източник: "Сега"

#руски войски #Украйна #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници