Доблестната пловдивчанка Гюлнадие Гюнай намери портфейл, после собственика му и стори голяма добрина

Доблестната пловдивчанка Гюлнадие Гюнай намери портфейл, после собственика му и стори голяма добрина
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Живеем във времена, в които ни заливат страшни новини. Отвсякъде. Толкова сме свикнали с негативното, че не ни прави впечатление. Печатните и електронни медии трупат читатели и кликове с все по-провокативни заглавия. По този начин изпълняват поръките да не изостават от конкуренцията. Ето защо Novinite.bg реши да поразчупи този порочен кръг и да заложи на нещо нестандартно. Да, добрината вече е в графата "нестандартно". В случая тя има име - Гюлнадие Гюнай.

За какво иде реч?

Вчера пловдивчанката Гюлнадие намира в кв. "Смирненски", в градинка до "Короната", портфейл с лични документи, други ценни за собственика му вещи и пари. Без да се замисля - тя издирва притежателя по адреса на личната карта и го връща. Доблестната постъпка щеше да остане неизвестна, но човек на медията ни научи за нея и решихме да й дадем гласност. Защото подобни прояви са истинска рядкост. 

Собственикът на портфейла се оказа пенсионер, който със сигурност щеше да има главобилия, ако развръзката не беше щастлива и се бе наложило да обикаля по институции, за да си изкарва нови документи.

Известната й като изкусна сладкарка Гюлнадие Гюнай не търси отплата за своята честност и е доволна просто, че е помогнала. Днес пенсионерът-късметлия на свой ред я намери и с благодарност й връчи немалката за него сума от 20 лева. С тях винаги усмихнатата Гюлнадие Гюнай почерпи приятелки и съседи, пожелавайки си единствено здраве.

Дано нейната постъпка бъде заразителна, поне колкото е коронавируса и в България да четем все по-често за подобни добри хора.

#портфейл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници