Британският вицепремиер се извинява под музикален съпровод

Британският вицепремиер се извинява под музикален съпровод
По-рано тази седмица Клег публично се извини, че е „дал обещание, без да бъде сигурен, че то може да бъде изпълнено“. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Нов хит се появи в интернет – умело обработено видео с лидера на британските либерал-демократи и вицепремиер Ник Клег, който се извинява за неизпълнението на своите предизборни обещания на музикален фон.

Любопитното е, че самият вицепремиер е дал съгласието си за появата на видеото в глобалната мрежа, пише „Дейли Стар“, цитиран от БГНЕС.

По-рано тази седмица Клег публично се извини, че е „дал обещание, без да бъде сигурен, че то може да бъде изпълнено“.

Става дума за изявлението му, че ако дойде на власт, няма да допусне поскъпване на образованието.

След като тази година управляващата консервативно-либерална коалиция на премиера Дейвид Камерън увеличи таксите за университет до 9 хиляди паунда обаче, Клег изпадна в доста неловка ситуация.

Избирателите не забравиха да му напомнят, че той грубо е нарушил своите предизборни обещания, и да му потърсят сметка, предаде ИТАР-ТАСС.

Опитвайки се да си върне благоразположението на своите съграждани, партийният лидер реши да се извини. Мнозинството обаче посрещна неговата стъпка скептично.

„Прекалено закъсняла реакция“, заявяват избирателите, сред които най-непримирима позиция заемат, напълно разбираемо, студентите.

Цялата история можеше да отшуми, ако не бе един сатиричен сайт, който „творчески преработи“ посланието на вицепремиера.

Резултатът от тази преработка е 2.5-минутно видео с весела поп музика, а гласът на Клег комично променен и натъкмен към необходимия ритъм.

Само няколко часа след появата на клипа хиляди вече го бяха гледали не само в Обединеното кралство, но и в чужбина.

Много скоро видеото беше качено и в ITunes и започна да се разпространява „официално“.

Оказва се, че самият Клег е дал съгласие за това. Източник, близък до лидера на либерал-демократите, заяви пред „Дейли Стар“, че това е още един начин, за да могат повече хора да чуят посланието на Клег.

#Ник Клег #вицепремиер на Великобритания #видео #образование #Дейвид Камерън #премиер на Великобритания #Обединеното кралство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници