Синът на руски олигарх иска да купи Ботев Пловдив и да го изстреля в друга орбита

Синът на руски олигарх иска да купи Ботев Пловдив и да го изстреля в друга орбита
A A+ A++ A

Антон, синът на руския милиардер Борис Зингаревич, идва до броени дни на среща в Ботев, за да предложи сделка за клуба, твърди пловдивската медия "Марица". Богатият наследник на фамилията от Санкт Петербург вече е бил тайно в Пловдив и се срещал с отговорни фактори.

Състоянието на семейството надхвърля 1 милиард долара още през 2018 година. Таткото е прочут инженер, а след промените става олигарх в областта на хартията, целулозата, картоните. Вече развива и други бизнеси, сред които строителство, а сред съдружниците му е споменаван самият Дмитрий Медведев.

Антон Зингаревич и съдружниците му имат права върху 2000 футболиста от цял свят. Предимно млади таланти от Африка и Южна Америка. Привлечени са в Ботев най-вече от мащаба на школата, която се разви до най-добрата в България.

Искат да развиват таланти, да инвестират в база, моментни резултати не са приоритет.

Руснаците са проучвали и друг голям български клуб, но някои събития са ги отказали.

Антон Зингаревич, роден през 1982 година, учи в Англия и САЩ. Посещава мачовете на Рединг и се запалва по местния футбол. Купува Рединг през 2012 година, но само след 12 месеца излиза от управлението. Преди това пък баща му Борис е спряган за покупка на Евертън. Свързват ги и с участия в италиански отбори.

В момента се съобщава, че Антон проявява интерес и към френския Шатору, където връзка е направил собственикът на Монако и негов съсед - Дмитрий Риболовлев.

Антон Зингаревич и приятели развиват собствен бизнес в САЩ, като инвестират в мобилни приложения.

Само в

Любопитен момент е, че мераклията за Ботев има за съпруга бивш топмодел на "Виктория сикрет". Става въпрос за беларуската красавица Екатерина Доманкова, вече Зигнаревич.

#Ботев Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай