САЩ избори 2020: Американците гласуват за за президент и Конгрес, важна информация за българите там

САЩ избори 2020: Американците гласуват за за президент и Конгрес, важна информация за българите там
A A+ A++ A

В Съединените щати днес ще гласуват за президент и Конгрес. Общо 230 милиона американци имат право да изберат дали републиканецът Доналд Тръмп да остане в Белия дом или на негово място да дойде демократът Джо Байдън.

Часове преди началото на изборния ден над 93 милиона американци вече са дали своя глас в предварителното гласуване. 61 милиона от тях са го направили по пощата. Това са 68% от всички гласували преди 4 години.

Джо Байдън има преднина на национално ниво, но в няколко от колебаещите се щати разликата между двамата кандидати е минимална.

Барак Обама: Гласувайте така, сякаш животът зависи от това

Бившият президент Барак Обама закри в Маями кампанията на демократа Джо Байдън в стратегическия щат Флорида, с реч, в която призова латино електората да "гласуват, за да се измъкнат от това разстройство", създадено от Президентът Доналд Тръмп, съобщава „Дойче Веле“.

„Гласувайте така, сякаш животът зависи от това“, беше призива на Обама на моторизирано събитие във Флоридския международен университет (FIU), щат, в който битката Тръмп-Байдън продължава няколко часа преди отварянето на избирателните секции, този вторник в 7 ч. сутринта местно време.

Бившият демократичен президент призова онези, които презират лъжите и вярват в науката, расовото равенство, "достойнството и уважението", да гласуват за Байдън.

"Ако имате право да гласувате и смятате, че страната може да се справи по-добре, имам нужда да гласувате... можем да изберем единство вместо разделение", подчерта той.

Важно за българите в САЩ в деня на изборите

#САЩ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници