В САЩ сигурни: И един глас на изборите няма как да бъде режисиран от чужди държави

В САЩ сигурни: И един глас на изборите няма как да бъде режисиран от чужди държави
A A+ A++ A

Чуждестранните държави нямат уменията и ресурсите да променят резултата от общите избори в САЩ на 3 ноември. Това беше заявено от Кристофър Кребс, ръководител на Агенцията за киберсигурност и инфраструктура към министерството на вътрешната сигурност (DHS) на САЩ пред "Фокс нюз”.

"Определено не виждаме чужда сила, която може да подмени дори един глас, подаден в САЩ. Американците трябва да бъдат уверени в сигурността на вота, преброяването на гласовете и резултатите”, каза Кребс. Той препоръча да се игнорират незначителни смущения като "уязвимости или грешки в конфигурацията". "Важно е да не реагирате прекалено на неща като сривове на уебсайтове поради претоварване или нарушители", обясни той.

 

Агенцията за киберсигурност и инфраструктура, заедно с други американски агенции, се е научила през последните четири години да неутрализира заплахите в киберпространството "за 27 часа”, каза Кребс. Този напредък е постигнат чрез повишаване на информираността на потребителите, симулиране на различни сценарии за кибер заплахи и засилване на взаимодействието с властите в 50 държави, каза той. "По този начин успяваме да разсеем някои често срещани митове и да представим фактите на американските избиратели, за да не губят самообладание”, добави той.

Според Кребс агенцията му "наблюдава приблизително 95% от гласовете, които вече са подадени за президентските избори през 2020 г.”. Това обстоятелство позволява на избирателните комисии точно да преброят всички бюлетини, увери той. 

#САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници