Арменската общност протестира пред унгарското посолство в София

Арменската общност протестира пред унгарското посолство в София
Представителите на арменската общност носят унгарското знаме с надпис на английски върху него: Sold to Azerbaijan. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 50 души от арменската общност в България протестират пред унгарското посолство в София срещу екстрадирането на азербайджанския военнослужещ Рамил Сафаров, който през 2004 г. е убил в Будапеща арменския лейтенант Гурген Маргарян.

Протестиращите внасят протестно писмо в унгарското посолство. В него се казва, че поведението на унгарските власти е позорно и те са сключили сделка на стойност 3 млн. евро, съобщи информационна агенция „Фокус“.

Представителите на общността носят плакати с лицата на убития арменски лейтенант Гурген Маргарян и на убиеца Рамил Сафаров, както и плакат с унгарското знаме с надписи на английски върху него: Sold to Azerbaijan, Shame on you Hungary.

Протестиращите скандират „Продажници“, „Срам за Унгария“, „Справедливост“, като сред тях е и архимандрит Абгар Овагимян от Арменската църква.

Демонстрантите хвърлиха дребни монети срещу сградата на унгарското посолство.

Движението по ул. „6 септември“ не е спряно, има засилено полицейско присъствие в района, както и части на жандармерията.

#България #Унгария #Будапеща #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници