60 000 софиянци искат референдум за концесията на „Софийска вода“

60 000 софиянци искат референдум за концесията на „Софийска вода“
Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки категорично заяви, че „Софийска вода“ е монопол, който трябва да бъде премахнат, защото системно не изпълнява задълженията си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

60 000 софиянци поискаха референдум за прекратяване на договора за концесия на „Софийска вода“.

Подписите на гражданите бяха внесени в Столична община от ВМРО и Гражданско движение ДНЕС.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки категорично заяви, че „Софийска вода“ е монопол, който трябва да бъде премахнат, защото системно не изпълнява задълженията си, предаде КРОСС.

По думите му дори звеното за концесионен контрол на Столична община е установило при проверка, че има неизпълнени клаузи по договора, но общината все още не е предприела никакви действия.

Ангел Джамбазки опроверга опасенията на общината, че при разваляне на договора ще има дължими неустойки, и обясни, че при неизпълнение на договорните отношения не са дължими никакви пари.

Той поясни, че решение за референдум може да се вземе и на заседание на Столичния общински съвет без необходимост от подписки и граждански недоволства.

„Колегите ми общински съветници трябва да си спомнят, че хората са ги избрали и са им дали определена отговорност“, подчерта зам.-председателят на ВМРО.

„Едно от задълженията, които „Софийска вода“ е поела, е да поддържа определена цена на водата, но към момента тя е в пъти увеличена“, изтъкна още той.

Ангел Джамбазки посочи, че активно участие в подписката са взели младите хора.

Националният координатор на Гражданско движение ДНЕС Галя Николова каза, че от организацията са подкрепили ВМРО, защото в приемната им ежедневно постъпват много жалби към „Софийска вода“.

„Основната ни цел е да водим битка с монополите. Проблемите на гражданите нямат политически цвят“, добави още тя.

#СОС #Столичен общински съвет #подписка #Ангел Джамбазки #Гражданско движение ДНЕС #ВМРО #Столична община #„Софийска вода“ #концесия #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници