Конгресът на републиканците не спечели повече подкрепа за Ромни

Конгресът на републиканците не спечели повече подкрепа за Ромни
47% от анкетираните избиратели възнамеряват да гласуват за президента Барак Обама, а 46% - за Мит Ромни (на снимката). Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Подкрепата за кандидата на републиканците Мит Ромни на предстоящите през ноември президентски избори в САЩ не се е увеличила след националния конгрес на партията миналата седмица.

Не се отчитат особени промени в нагласите на избирателите за особено оспорваната надпревара непосредствено след края на форума, показва проучване на общественото мнение на „Галъп“, цитирано от АФП и БТА.

47% от участниците в анкетата възнамеряват да гласуват за президента Барак Обама, а 46% - за Мит Ромни.

Обикновено подкрепата за кандидатите нараства след националния конгрес на съответната партия, отбелязва АФП, но такава тенденция не се забелязва при Мит Ромни.

Президентът демократ, който се бори за преизбиране, ще приеме официално номинацията на своята партия в четвъртък на нейния национален конгрес в Шарлот, Северна Каролина.

Социалните мрежи в интернет играят скромна роля при определянето на политическите възгледи на по-голямата част от избирателите в Съединените щати, показва пък проучване на общественото мнение на института „Пю“.

Сондажът бе проведен в момент, когато президентът на САЩ и републиканският кандидат за поста Мит Ромни използват „Фейсбук“ и други социални медии в своята кампания за предстоящите на 6 ноември избори.

„За повечето от нас, които използват тези сайтове, политическото съдържание е само малка част от това, което те публикуват и четат. И влиянието на използването на сайтовете от кандидатите е скромно, в най-добрия случай“, обобщи изводите от проучването ръководителят на екипа Лий Рейни.

36% от потребителите на социалните мрежи казват, че за тях е много или до известна степен важно да са в час с политическите новини.

84% не са публикували в последно време нищо или почти нищо, свързано с политиката.

Демократите използват социалните мрежи за политически цели по-активно от републиканците и независимите избиратели.

#обществено мнение #президентски избори #Демократическа партия #Републиканска партия #Барак Обама #Мит Ромни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници