Демократите вдигат данъците на богатите, ако Обама спечели

Демократите вдигат данъците на богатите, ако Обама спечели
Демократическата партия на САЩ обеща да запази досегашния си курс при евентуален втори мандат на президента Барак Обама. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Демократическата партия на САЩ обеща да запази досегашния си курс при евентуален втори мандат на президента Барак Обама.

Демократите гарантират, че ще вдигат данъците на богатите и ще инвестират в инфраструктурни проекти, предадоха АФП и БГНЕС.

В платформата, която ще бъде гласувана по време на Националния конгрес на партията в четвъртък, управляващата партия обещава още, че ще сложи край на войната в Афганистан до 2014.

От Демократическата партия изтъкват също, че ще спрат ядрените амбиции на Иран и ще се заемат с надигащия се Китай.

„На този вот Америка е изправена пред ясен избор – да продължи напред към нация, основана на средната класа, от която всеки има възможността да се развие, или да се върне към същите онези неуспешни идеали, създали икономическата криза от 2007–2008 г.“, гласи платформата.

Демократическата партия освен това обяви, че ще притиска заможните американци и корпорации да „плащат справедлив дял“, който ще отива за инвестиции в пътища, мостове, образование, здравни и пенсионни програми.

#Демократическа партия #САЩ #Барак Обама #президентски избори #инфраструктура #инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници