„Пуси Райът" пускат маркови тениски и маски

„Пуси Райът" пускат маркови тениски и маски
Присъдите срещу „Пуси Райът" предизвикаха огромна вълна от протести в целия западен свят. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Пуси Райът" става търговска марка, под която ще се продават продукти, свързани със скандалните членове на групата.

Пънкарките решили да регистрират търговската марка още през април, съобщи един от адвокатите на момичетата Марк Фейгин пред италианският вестник „Кориере дела сера", цитиран от БТА.

След като бъде регистрирана марката, ще се продават тениски и типичните за пънкарките пъстри ски маски, както и други продукти, свързани с „Пуси Райът".

Три от членките на „Пуси Райът" бяха осъдени на по две години затвор на 17 август за хулиганство и подбуждане на религиозна омраза заради техния пънк молебен срещу Владимир Путин в катедралата „Христос Спасител" на 23 февруари.

Неотдавна Пьотр Верзилов, съпругът Надежда Толоконникова, една от членките на бандата, който също е противник на Владимир Путин и опозиционен активист, предупреди, че в скоро време, за да се търгува с продукти и сувенири, свързани с пънк групата, ще трябва да се издава съответното разрешително, в противен случай ще се нарушат законите за авторските права.

В интернет обаче вече се търгуват тениски с надписа „Освободете „Пуси Райът" и със снимки на трите осъдени на по две години в трудов лагер певици.

Хората, които дръзват да носят подобни тениски из Москва обаче, рискуват да си имат не малко проблеми, посочва вестник „Кориере дела сера".

#„Пуси райът" #търговска марка #Русия #Москва #Владимир Путин #Надежда Толоконникова #вестник „Кориере дела сера" #молебен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници