В Москва разпръснаха демонстрация в подкрепа на „Пуси Райът"

В Москва разпръснаха демонстрация в подкрепа на „Пуси Райът"
Трите момичета от "Пуси Райът" могат да получат по 7 години затвор за антипутинските си и анти-религиозни прояви. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Пред храма „Христос Спасител" в Москва се е провела демонстрация в подкрепа на женската пънк група „Пуси Райът", чиито членове са изправени на съд заради антипутински прояви.

Хора в униформи са разпръснали демонстрация в подкрепа на членовете на пънк групата „Пуси Райът" пред храма „Христос Спасител", съобщава в Туитър гражданският активист Тимур Хорев, предаде Газета ру, цитирана от Фокус.

По думите му, след като група поддръжници на „Пуси Райът" се събрали на стъпалата пред храма, към тях се приближили хора от охраната и нападнали участниците в този флешмоб.

Освен това охранителите счупили фотоапарат и статив на журналисти, отразяващи акцията.

Друг свидетел на случилото се съобщава, че полицаи са задържали кореспондента на вестник „Новая газета" Евгений Фелдман.

Трите музикантки от пънк групата „Пуси Райът“ изпълниха през февруари „пънкарска молитва“ против Путин в най-голямата катедрала в Москва.

Съдебният процес срещу арестуваните преди 5 месеца изпълнителки по обвинение за „нанасяне на дълбоки морални травми на православните християни“ може да им донесе до 7 години затвор за „хулиганство“.

#Руската Православна църква #Русия #съд #църква #Москва #Пуси Райът #президент на Русия #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници