Задържаха рецидивист, изнасилил жени в Пловдив

Задържаха рецидивист, изнасилил жени в Пловдив
A A+ A++ A

32-годишен мъж е задържан и привлечен като обвиняеми за изнасилване на две жени, като преди това ги заплашвал. Престъпленията са извършени този месец, в период от две седмици.
 
Около 22,15 часа на 7 декември в района на пловдивския бул. „Александър Стамболийски“ мъжът забелязал спрян автомобил „Ауди“, в който седяла 19-годишна жена, която чакала своя позната. Той отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра и спрял. Там след като заплашил момичето, го изнасилил. След това слязъл от автомобила и се отправил в неизвестна посока.
 

Около 20,30 часа на 20 декември, отново в района на бул. „Александър Стамболийски“, мъжът забелязал „Рено Клио“, а в колата била 21-годишна жена, чакаща познат. Мъжът отворил вратата, влязъл в колата, придвижил я на около 50 метра в съседна улица и спрял. Този път обвиняемият заплашил със сгъваем джобен нож жената, за да я принуди да се премести на задната седалка на автомобила, където я изнасилил.  След това слязъл и се отправил в неизвестна посока.
 

След проведените разследвания мъжът е бил задържан около 22.00 часа снощи в дома си в Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. На 24 декември обвинението ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.  
 
Обвиняемият е осъждан на над 4 години лишаване от свобода за изнасилване. Той е освободен от затвора през април.

#изнасилване #Пловдив #лишаване от свобода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"