„БДЖ – Товарни превози“ официално на пазара

„БДЖ – Товарни превози“ официално на пазара
Инвеститорът трябва да се ангажира със социални и тродовоправни въпроси, с цел да се „гарантира социалният мир“, допълват от Агенцията за приватизация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Компанията „БДЖ – Товарни превози“ беше официално обявена за продажба, след като Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол стартира конкурс за приватизация на дружеството.

В целите на приватизацията е записано, че дружеството трябва да запази основния си предмет на дейност, да осигури финансов ресурс за железниците и да спомогне за модернизацията на сектора, предаде Дарик.

Инвеститорът трябва да се ангажира със социални и тродовоправни въпроси, с цел да се „гарантира социалният мир“, допълват от Агенцията за приватизация.

В конкурса за придобиването на 100% от капитала на „БДЖ – Товарни превози“ могат да кандидатстват стратегически и финансови инвеститори.

За стратегическия инвеститор е важно поне десет години да осъществява дейности по железопътни превози, да има нужните сертификати, както и приходи от минимум 400 млн. евро, както и одитирани финансови отчети.

За финансовия инвеститор условията са да има активи или дялови участия в размер на минимум 1 млрд. евро и собствен капитал от не по-малко от 20 млн. евро за последната финансова година. През последните три години трябва да има одитирани отчети.

Изискване за всички участници в процедурата е да имат право на достъп до класифицирана информация.

При оценяването на конкурсната документация 70 точки от оценката ще са за предлаганата цена и 30 - за предлаганата инвестиция.

Депозитът за участие в конкурса е 20 млн. евро.

#инвеститор #Агенция за приватизация #приватизация #„БДЖ – Товарни превози“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници