Благоевград вече има шест кръгови кръстовище

Благоевград вече има шест кръгови кръстовище
blagoevgrad.ne
A A+ A++ A

 

На Кръстовден в Благоевград бе открито новото, шесто поред, кръгово кръстовище. То стартира с водосвет и рязане на лента от страна на областния управител и кмета, съобщава БГНЕС.

Кръговото стана факт на т.нар. "петте кьошета" пред блок "Лира". Изграждането му започна на 11 юли със сеч на 18 половинвековни чинара, а два месеца по-късно е открито от кмета Атанас Камбитов, областния управител Бисер Михайлов и Васил Стоев - управител на фирмата-изпълнител на струващото 800 000 лева пътно съоръжение.

Изграждането на шестото кръгово кръстовище в Благоевград, намиращо се между ул. „Васил Левски”, „Джеймс Баучер” и продължението му „Владо Черноземски”, „Тодор Александров” и „Христо Татарчев” започна със скандал. На 11 юли бяха изсечени 18 половинвековни чинара, намиращи се по двата тротоара на ул. „Васил Левски”, което предизвика гневни реакции на благоевградчани, предимно в социалните мрежи. Три дни по-късно кметът Атанас Камбитов обеща на мястото на изсечените да бъдат засадени нови 30 дървета. Днес се видя, че ново засадените дръвчета са 13.

В словото си при откриването кметът Камбитов каза, че с пускането на новото кръгово ще се реши проблемът с най-натовареното кръстовище в града, през което на денонощия преминават по 1962 автомобила.

Така от днес кръговите кръстовища в Благоевград станаха шест, всички те са разположени по оста север-юг, от поликлиниката до разклона за кв. Изгрев. 

#Благоевград #ново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници