Закъснява изграждането на кръгово в Благоевград

Закъснява изграждането на кръгово в Благоевград
Източник: focus-news.bg
A A+ A++ A

 

Закъснява изграждането на шестото поредно кръгово кръстовище в Благоевград. То се строи между "петте кьошета" пред блок "Лира". Изграждането му започна на 11 юли със сеч на 18 половинвековни чинара, според информационната табела срокът за изграждането му е 45 дни, които вече изтекоха, предаде БГНЕС.

Изграждането на шестото кръгово кръстовище в Благоевград, намиращо се между ул. „Васил Левски”, „Джеймс Баучер” и продължението му „Владо Черноземски”, „Тодор Александров” и „Христо Татарчев” започна със скандал. На 11 юли бяха изсечени 18 половинвековни чинара, намиращи се по двата тротоара на ул. „Васил Левски”, което предизвика гневни реакции на благоевградчани, предимно в социалните мрежи. Три дни по-късно кметът Атанас Камбитов обеща на мястото на изсечените да бъдат засадени нови 30 дървета.

На самата информационна табела не пише кога е открита строителната площадка, срокът за завършване е 45 календарни дни. Днес реално те вече са изтекли, но кръговото не е готово. На табелата пише, че строителното разрешение, издадено на 6 юни е презаверено на 5 юли 2016 г.

В момента кръгът на кръстовището е оформен, но има още много работа. Лепят се плочки по двата тротоара, наложи се строителите от „Пиринстройинженеринг” да сменят тръбите на водопровод, да изместват кабели и други.

Под сурдинка се говореше, че кръговото трябва да е готово до 1 септември. Сега вече пак в публичното пространство витае нов срок - 15 септември, без да има нищо официално. 

#кръгово кръстовище #Благоевград #Петте кьошета #лира #Васил Левски #Джеймс Баучер #Тодор Александров #45

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници