Путин все по-популярен сред руснаците

Путин все по-популярен сред руснаците
Путин спечели категорична победа на изборите и ще управлява Русия поне още шест години в тандем с премиера Дмитрий Медведев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Популярността на руския президент Владимир Путин нарасна до 55%, връщайки се на нивата си от 2010 г., сочи допитване на Фондацията за обществено мнение.

Рейтингът на Путин достигна 56% през втората половина на 2010 г., но намаля до 43% през 2011 г., след което постепенно нарасна до 54% в навечерието на президентските избори на 4 март, предаде БГНЕС, позовавайки се на РИА „Новости“.

Путин спечели категорична победа на изборите и ще управлява Русия поне още шест години в тандем с премиера Дмитрий Медведев.

Рейтингът на управляващата партия „Единна Русия“ също нарасна до 47% спрямо декември 2011 г., когато спадна до 30% на парламентарните избори.

Рейтингите на бившите кандидати за президент и останалите регистрирани за изборите политически партии не са се променили от март насам, с изключение на рейтинга на партията „Справедлива Русия“, чиято популярност намалява от 8% на 6%.

Анкетата е осъществена от Фондацията за обществено мнение сред 3000 души в 64 области на Русия.

#Владимир Путин #Путин #президент на Русия #популярност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници