В Турция продължават да издирват военни, участвали в опита за преврат в Турция

В Турция продължават да издирват военни, участвали в опита за преврат в Турция
БГНЕС
A A+ A++ A

Силите за сигурност в Турция продължават да издирват военнослужещи, които имат връзка с опита за преврат в страната. По данни на представители на силовите структури все още продължава търсенето на въоръжени войници в различни турски градове и околоградските райони.

В същото време се съобщава за най-малко 99 души, които са арестувани в Анкара за връзки с преврата, съобщава турския новинарски портал „Хаберлер“. Според изданието сред задържаните в столицата е и бригадният генерал от турските ВВС Хакин Еврин. По-рано днес телевизионният канал „Хабер Тюрк“ съобщи за ареста на 12 генерали и адмирали. Те са обвинени в „опит за военен преврат“, „покушение срещу президента“ и „умишлено убийство на хора“.

Съобщава се също така, че някои военнослужещи са избягали зад граница. Вчера държавният глава Реджеп Ердоган нареди военни самолети на армията да патрулират в небето над Турция, съобщава Анадолската агенция. Това е с цел по-голяма безопасност и повече контрол на въздушното пространство. По време на опита за преврат в Турция в нощта на петък срещу събота загинаха 290 души, а около 1440 бяха ранените.

#Турция #военни #опит за преврат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници