10-годишна аржентинка стана майка

10-годишна аржентинка стана майка
A A+ A++ A

Десетгодишно аржентинско момиче роди дъщеря в болницата на град Кориентес, едноименната провинция в североизточната част на Аржентина, съобщи РИА „Новости“.

Раждането станало с цезарово сечение в 9-ия месец от бременността. Роденото момиче тежи 2,4 кг и е с ръст 45 сантиметра. То е поставено в ковьоз, към който е включен апарат за изкуствена вентилация на белите дробове. Според лекарката Норма Перес раждането минало „нормално за такъв изключителен случай“, а общото състояние на майката и детето й се преценява като стабилно.

Малката майка живеела с родителите и петимата си братя в едно индианско селце. Тя почти не говори испански и общува само на гуарани, езика на местните индианци. Бременността й бе открита в средата на март. Проведеното разследване установи, че момичето било изнасилено от 16-годишния й брат. Той е арестуван.

Историята на подобни случаи регистрира и по-тежки варианти. През 1930 г. в тогавашния Съветски съюз е родило 6-годишно момиче. Лекарите обаче не са успели да спасят бебето. Но рекордът се пада на 5-годишна перуанка, извършила раждане през 1939 г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници