Лондон и Берлин предупредиха гражданите си за рискове при пътуване в Турция

Лондон и Берлин предупредиха гражданите си за рискове при пътуване в Турция
AFP/ Фокус
A A+ A++ A

След днешния терористичен атентат срещу полицейски автобус в центъра на Истанбул, външните министерства на Германия и на Великобритания подновиха предупрежденията си към своите граждани относно пътувания и пребиваване на територията на Турция, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

В писмено съобщение МВнР на Великобритания обръща внимание на британците „да се въздържат от пребиваване” в района на квартал „Везнеджилер” на историческия район „Беязид”.

От своя страна германското МВнР също препоръчва на посещаващите Истанбул свои граждани „да бъдат изключително предпазливи”. Подновяват се предупрежденията към германските граждани „да внимават при пребиваване в големите турски градове като Анкара и Истанбул”, както и да избягват многолюдните райони. „В резултат на политическото напрежение в страната са възможни терористични нападения; подновяваме предупрежденията си за пътуванията в Турция и препоръката по-специално да се избягват посещения на градовете в Югоизточен Анадол.”, се посочва в официално съобщение на германското външно министерство.

Отделно от това, настанените туристи в хотели, близо до мястото на атентата, трескаво събират багажа си и спешно напускат района. Служители в тези хотели разказват, че туристите изразяват желание за бързо напускане именно поради съображения за сигурност.

Междувременно валията на Истанбул Васип Шахин оповести, че трима от ранените общо 36 души са в тежко състояние и е възможно да се увеличи броят на загиналите при днешния терористичен акт. Валията допълни, че предстои да се извършат контролирани взривявания на съмнителни автомобили и вещи в района на терористичното нападение, посочва още ДХА, цитирана от агенция Фокус.



#Истанбул #атентат #Германия #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници