Путин официално предложи Медведев за премиер

Путин официално предложи Медведев за премиер
В понеделник, 7 май, Владимир Путин за трети път встъпи в длъжност като президент на Русия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Владимир Путин, който в понеделник за трети път встъпи в длъжност като президент на Русия, предложи предшественика си Дмитрий Медведев за премиер.

„Руският президент Владимир Путин предложи на парламента кандидатурата на своя предшественик Дмитрий Медведев за поста премиер“, съобщи председателят на Думата (Долната камара) Сергей Наричкин, предаде БГНЕС, позовавайки се на руски медии.

Междувременно руското правителство, оглавявано от Путин до полунощ преди встъпването му в длъжност като президент, подаде оставка съгласно Конституцията, уточниха агенциите.

Медведев, който завърши четиригодишния си мандат в Кремъл, трябва да започне процеса по номинирането му начело на правителството в понеделник, 7 май, като се срещне с лидерите на парламентарните групи в Думата.

Извънредно заседание на парламента е планирано за утре от 11 ч. по Гринуич, на което той трябва да бъде утвърден на премиерския пост.

По време на цялото си президентство Дмитрий Медведев остана в сянката на Владимир Путин, който трябваше да напусне Кремъл през 2008 г., защото съгласно Конституцията не можеше да се кандидатира за трети последователен мандат на президентския пост.

През есента двамата държавни ръководители съобщиха, че ще разменят постовете си преди президентските избори през март, спечелени с 64% от гласовете на избирателите от Путин още на първи тур.

#Владимир Путин #Путин #Дмитрий Медведев #Медведев #президент на Русия #премиер #кандидатура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници