Псориазис и нова връзка

Псориазис и нова връзка
A A+ A++ A

За много хора намирането на подходящ партньор е трудно, а това се усложнява, когато живеете с проблем като псориазис. Но да имаш псориазис, невинаги е пречка за установяването на връзка, дори може да помогне в някои случаи.

Как да го съобщим на човека до нас? За разлика от сексуално-трансмисивните заболявания, псориазисът не е заразно заболяване. Но за хората, които страдат от псориазис, е важно да го споделят с партньора, преди той сам да го е забелязал, и да му обяснят, че не може да се зарази.

Пациентите с псориазис се притесняват дали тяхното заболяване няма да е пречка за създаването на интимна връзка. Специалистите психолози твърдят, че ако бъде изтъкнато като причина, то най-вероятно връзката така или иначе е била обречена на провал със или без наличието на псориазис.

Ако кожните лезии са на видни места по ръцете, шията, то вие сте научили как хората реагират и кога имате срещу себе си един достатъчно подходящ човек.

Ако кожните лезии са скрити под дрехите ви, то тогава имате време, преди да го съобщите на партньора. Изчакайте, преди да разкажете за болестта. Първата, втората, третата среща ще ви ориентират с кого си имате работа и доколко си заслужава да споделяте с този човек. Ако сте преминали към по-близки отношения, то може би е време да споделите за псориазиса. Ако и партньорът изпитва същите чувства, то новината няма да е голяма промяна или не е задължително да създаде конфузна ситуация.

Вие сами ще намерите начина, по който да разкажете за заболяването си. Можете да споделите, че имунната ви система има проблем в разпознаването на някои чужди и свои антигени, че организмът ви произвежда повече кожни клетки от нормалното и че кожните лезии представляват именно този процес. Кажете, че псориазисът не е заразно заболяване и че сте го наследили.

Бъдете подготвени за въпроси. Ако има близък контакт между вас и партньора, то той неизбежно ще има въпроси към вас. Бъдете искрени и отговорете уверено и спокойно. Ако партньорът види, че живеейки с псориазис, вие сте уверена и успешно изградена личност, то вие ще се издигнете повече в очите на този човек и той ще ви цени повече.

По статия на WebMD.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници