Владимир Путин встъпва в длъжност като президент на Русия

Владимир Путин встъпва в длъжност като президент на Русия
Стотици опозиционери бяха задържани по време на неделния „Марш на милионите“ против встъпването в длъжност на новоизбрания президент Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Владимир Путин встъпва в длъжност като президент на Русия в понеделник.

След като изпълни два четиригодишни мандата като президент, а след това беше премиер на Русия, този път Владимир Путин ще изпълни шестгодишен президентски мандат.

Церемонията по иногурацията ще продължи един час и ще се състои в три зали в Кремъл, съобщава БГНЕС, позовавайки се на РИА „Новости“.

Церемонията ще започне с почетна стража, която носи символите на президентския кабинет - официална президентска значка и специално копие от Конституцията, което обичайно се съхранява в президентската библиотека между иногурациите, очакват бъдещия държавен глава.

Шест руски телевизии ще отразяват церемонията на живо. Прякото им предаване ще започне в 11:00 часа московско време (7:00 часа по Гринуич).

След като Владимир Путин се закълне да служи на родината си върху екземпляр от руската Конституция, встъпването му в длъжност ще бъде отбелязано с 30 топовни салюта.

Церемонията ще струва 26 млн. рубли (878 400 долара), поканени са 300 гости, сред които депутати, министри, членове на президентската администрация, губернатори, изтъкнати личности от областта на културата, политолози, представители на медиите и дипломати.

Според информация на сайта на президентската администрация гостите ще се наслаждават на разнообразни кулинарни специалитети, както и на местно произвеждани водка, вино и шампанско.

#Русия #президент #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници