Сблъсъци и пострадали при антипутински протест в Москва

Сблъсъци и пострадали при антипутински протест в Москва
Владимир Путин встъпва в длъжност за трети мандат като президент на Русия на 7 май 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Над 20 000 души участваха в протест на руската опозиция в Москва ден пред встъпването в длъжност на новия-стар президент Владимир Путин, според организаторите.

Според властите обаче протестиращите в т.нар. "Марш на милионите" са били не повече от 8 000, предадоха РИА Новости и Фокус.

Четирима полицаи са пострадали по време на акцията на опозицията в центъра на Москва, предаде РИА Новости, позовавайки се на московското управление на МВР на Русия.

„По данни на лекарите, до момента четирима полицаи са пострадали от действията на участниците в акцията в центъра на Москва. всички те са потърсили медицинска помощ за получени контузии и порезни рани", се казва в съобщението.

От полицията съобщават и за журналисти, бити от участници в протеста.

„Участници с марша са пребили двама журналисти от телевизия НТВ. В момента те са обградили ПТС на медията и се опитват да го преобърнат, което застрашава живота и здравето на намиращите се вътре служители на телевизионния канал", съобщават от силите на реда.

За различни нарушения на реда са задържани по време на „Марш на милионите” 250 души, предаде Интерфакс.

„За нарушаване на реда са задържани над 250 души в центъра на Москва”, съобщава служител на пресцентъра на московското управление на МВР допълвайки, че това са предимно нарушители задържани на площад „Болотная”.

#Москва #Русия #Владимир Путин #президент на Русия #протест #сблъсъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници