Комплиментът – действие и противодействие

Комплиментът – действие и противодействие
A A+ A++ A

Когато един мъж, който знае как да направи комплимент, и една жена, която знае как да приеме комплимент, се срещнат, срещата има голям шанс да бъде успешна.

Комплиментът е силно оръжие в ръцете на този, който знае как да го използва. Повечето мъже се притесняват да направят комплимент или когато се осмелят, остават неразбрани и обект на подигравка. Като че ли жените помежду си правят комплименти по-често и по-успешно. Доколко са искрени и не се дължат на женска злоба, е друг въпрос. Повечето жени смятат, че получават подходящи комплименти рядко, и не им обръщат внимание.

Нека разгледаме комплимента като начинание, в което участват двама партньори. И тук, както и в секса, ако има проблем, дължи се и на двете страни. И комплиментът, както и сексът могат да са страхотни, ако:

  1. И двамата партньори вярват в себе си и действат смело;
  2. И двамата партньори са искрени един към друг;
  3. И двамата партньори имат подход;
  4. И двамата партьори умеят да отвърнат с удоволствие на направеното удоволствие;
  5. Двамата партньори се гледат в очите.

Няма човек, който да не заслужава комплимент.  Дали ще е с нова прическа, дали ще е работил извънредно, дали ще е казал нещо интересно, винаги ще намерите какво да похвалите у партньора си, стига да искате да го видите. Да направите добър комплимент, не е лесно, но се учи, просто трябват упражнения до момента, в който ще стане естествен завършек на чара ви. Не забравяйте, че комплимент може да е дори една усмивка, една подадена ръка, една целувка, един поглед, а не просто фразата „Бива, добре си така“, докато сте зяпнали в телевизора.

Като че ли задачата става по-трудна, когато получавате комплимент, защото няма време за подготовка. Или отвръщате подходящо, или разваляте всичко. Всеки може да даде пример за провален комплимент с отговора „Оф, що ми се мазниш?“ например. Не че често ситуацията не е такава. Ако сте решили обаче сериозно да практикувате, по-добре да вземете нещата в свои ръце и да не оставяте възможност на партньора ви да реагира така и да развали магията. Ако очаквате подобен отговор, побързайте да „запушите“ устата на партньора с целувка например. Успехът на комплексните действия е гарантиран! А колкото до това да се научите да получавате комплимент, бъдете мили, дами. Най-лесно е да отвърнете с усмивка, с поглед, с нежно докосване. Признайте заслугата си за получената похвала, спрете се за миг и се насладете на момента. По възможност не го обръщайте на смях и шеги, защото често това се тълкува като подигравка и убива всяко желание у партньора. И пак както в секса, щом сте получили веднъж, ще искате още – затова постарайте се да предизвикате интереса на партньора отново!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници