Путин и Медведев за първи път солидарни с трудещите се

Путин и Медведев за първи път солидарни с трудещите се
Владимир Путин (вляво) беше избран за президент с близо 64% от гласовете на избирателите на 4 март. След встъпването в длъжност на Путин Медведев (вдясно) трябва да стане премиер. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраният руски президент Владимир Путин и настоящият държавен глава Дмитрий Медведев се включиха в шествие по повод 1 май.

По-малко от седмица преди встъпването в длъжност на Владимир Путин на 7 май, двамата лидери на Русия за първи път се присъединиха към шествието на Деня на труда, предава АФП, цитирана от БГНЕС.

Владимир Путин беше избран за президент с близо 64% от гласовете на избирателите на 4 март в резултат на спорни избори и въпреки голямото протестно движение.

След два мандата на президентския пост (от 2000 до 2008 г.) той напусна Кремъл, за да стане премиер, тъй като съгласно конституцията не можеше да се кандидатира за повече от два последователни мандата.

Тогава той отстъпи президентския пост на своя подчинен Дмитрий Медведев, който тази година се отказа от поста си в полза на своя ментор. След встъпването в длъжност на Путин Медведев трябва да стане премиер.

Митингът е организиран по призива на проправителствени синдикати и в началото полицията съобщи, че в него са се включили 120 000 души.

Множеството преминава по улица Тверская, основната артерия в центъра на Москва, водеща към Кремъл, съобщи прес службата на полицията в руската столица.

Владимир Путин и Дмитрий Медведев се присъединиха към тълпата на площад „Манеж", в непосредствена близост до Кремъл, съобщиха руските телевизии.

В непосредствена близост до първите лица имаше транспарант „Ние сме сила!". Освен това имаше плакати с надписи „Путин и Медведев! Напред Русия!", „Трудещите се подкрепят Путин и Медведев". Шествието бе съпроводено с патриотични песни.

#Русия #Владимир Путин #Дмитрий Медведев #1 май #митинг #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници