Стартира изложението "Образование без граници"

Стартира изложението "Образование без граници"
A A+ A++ A

Един от големите китайски университети – Китайският технически университет по електроника и автоматика, който обучава най-добрите специалисти в света, е гост на изложението "Образование без граници", което ще се проведе от 11 до 13 март в София. Има интерес и в посока Русия, защото самата държава има програма за подпомагане студентите със стипендии за обучение, а качеството на образованието е изключително високо, заяви организаторът на изложението Спас Андреев. Изложението събира училища, колежи, университети и работодатели. На изложението присъстват фирми, които набират директно стажанти, обясни още Андреев.

В рамките на изложението ще бъдат представени данни за образователните тенденции в общ формат за Европейския съюз и в отделен панел, посветен на България.

Най-предпочитаната чужда страна за обучение от българи е Германия. Нашите студенти там са около 3,5 на сто от чужденците във висшите училища, което е близо 7000 души, отчита Евростат. Малта е друга популярна дестинация за български студенти. У нас най-многобройни са студентите от Турция – близо 35 на сто, следвани от младежи от Гърция и Македония.

В средното образование България има най-висок процент ученици с ниски постижения по четене, математика и природни науки сред 28-те страни-членки на ЕС, е записано в доклада на Европейската комисия за сектор "Образование" за 2015 г. 52,6% от наскоро завършилите у нас започват работа при средно ниво за Съюза над 70 на сто.

"Образование без граници" е най-голямото образователно изложение в България. За изминалите шест години инициатива представи над 450 изложители от цял свят. На всяко издание присъстват участници от минимум над 18 страни – от Европа, САЩ, Канада, Япония и Русия.

#образование #граници #София #Франция #Великобритания #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Акценти

Инбет Казино