Кризисен щаб в Берлин прибира жертвите от Истанбул, очакват втори атентат

Кризисен щаб в Берлин прибира жертвите от Истанбул, очакват втори атентат
A A+ A++ A

Девет германски граждани са загинали при бомбената експлозия днес в Истанбул. Германци има и сред ранените, които са предимно чуждестранни туристи, пише "24 часа".

Атентаторът се е врязал в група германски туристи и е задействал експлозивите си насред тях. Освен германци, пострадали са също така норвежци и перуанци.

Германското министерство на външните работи създаде кризисен щаб, който да организира възможно най-бърза и ефикасна помощ за оцелелите и роднините на загиналите и пострадалите.

Германският канцлер Ангела Меркел направи специално обръщение.

"Международният тероризъм показва грозното си лице в Истанбул, Париж, Тунис, Анкара. Ние трябва да действаме решително срещу него.”

"Мислите ми в този момент са за роднините на жертвите и ранените. Ще направим всичко възможно да им помогнем. Тероризмът показа отново уажасяващото си човеконенавистно лице и освен мъката си за жертвите, ние днес ще покажем и готовността си да се борим с него", заяви канцлерът пред журналисти.

Меркел е разговаряла с премиера на Турция, който е изказал съболезнования. Турция и Германия предупредиха, че има голяма вероятност и от втори атентат, затова помолиха гражданите си да странят от големи множества хора.

#Берлин #Истанбул #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници