Гей сексскандал разтресе парламента в Австралия

Гей сексскандал разтресе парламента в Австралия
Бившият председател на парламента злоупотребявал с парите на данъкоплатците, като се възползвал неправомерно от таксиметрови услуги. Снимка: heraldsun.com.au
A A+ A++ A

Председателят на австралийския парламент Питър Слипър подаде оставка, след като беше обвинен в сексуален тормоз и злоупотреба с използването на таксиметрови услуги.

Слипър бе обвинен от свой бивш служител, който се оплака, че бил принуждаван да се къпе на отворена врата, когато отсядал в къщата на своя началник, предаде bTV, позовавайки се на АФП.

Със силата на властта държавникът карал Джеймс Ашби и да „пъшка" по време на поискан от него масаж, за да удовлетворява собствените си потреби.

33-годишният Ашби, който не крие, че е гей, е подал съдебен иск, прилагайки и доказателства - конкретни кратки съобщение, нежелани сексуални напътствия и неуместни коментари по негов адрес.

Запълвайки „списъка с грехове", към обвиненията на 62-годишния Слипър беше прибавена и алчността.

Бившият председател на парламента злоупотребявал с парите на данъкоплатците, като се възползвал неправомерно от таксиметрови услуги.

Слипър, които явно не е щастливо семеен, отхвърля обвиненията. АФП коментира, че случаят може да навреди и на „крехкото" правителство на страната.

#сексскандал #гей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »