Хотелиери се сдружават за развитие на туристическата дестинация "Родопи-Егейски бряг"

Хотелиери се сдружават за развитие на туристическата дестинация "Родопи-Егейски бряг"
A A+ A++ A

Български и гръцки хотелиери, ресторантьори и представители на туристически сдружения са обсъждали възможностите за създаването и популяризирането на нови трансгранични туристически продукти за летен туризъм на работна среща в Чепеларе, съобщиха от туроператорска фирма в Смолян.

Срещата е част от проекта "Иновативна и щадяща природна мрежа за развитие и насърчаване на предприемачеството".

Представители на туристическия бизнес от Комотини, Ксанти, Александруполис, Хасково, Чепеларе и Рудозем са дискутирали възможността за представяне на нова туристическа дестинация "Родопи-Егейски бряг".

Обсъдени са били планове за промоция на тази дестинация на трети пазари. В рамките на проекта е създадена интернет платформа с база данни за туристическите обекти и забележителности в региона.

Междувременно стотици автомобили образуваха километрична опашка на ГКПП "Маказа" от гръцка страна в последния от четирите почивни дни. Трафикът към България беше интензивен още преди обяд, а към 14 часа опашката надхвърли километър и половина, съобщават местните медии.

Гръцките сайтове в Комотини още от сутринта предупреждаваха читателите си да не тръгват за България. Вестник "Хронос" дори прогнозира, че опашката може да надхвърли 7 километра.

В обратна посока от България към Гърция трафикът беше съвсем слаб.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници