Фотографът Петко Налбантов, на 32, е загиналият журналист от БГНЕС

Фотографът Петко Налбантов, на 32, е загиналият журналист от БГНЕС
Снимката е от фейсбук профила на журналиста
A A+ A++ A

Загиналият днес при тежка катастрофа край Ловеч журналист на БГНЕС е фотографът Петко Налбантов, на 32 години, съобщи "24 часа". Това става ясно от коментари в няколко фейсбук профила на журналисти.

Вероятно самият той е бил зад волана, както често се случва при командировките на екипи от агенцията.

Миниванът на БГНЕС е пътувал към Велико Търново, за да отрази тържествата за Деня на независимостта. Жестокият сблъсък с друг автомобил е станал на разклона за Ловеч при Абланица към 8,45 часа.

Вероятно тройно изпреварване с два ТИР-а е довело до тежката катастрофа, предполагат разследващи пътния инцидент. Полицията все още не разполага с информация кой е виновен за инцидента.

Според очевидци служебното "Пежо Партнер", с което пътували четирима служители на БГНЕС, е предприело рисковото изпреварване и се е забило челно в кола от същия модел със софийска регистрация.

Другите двама пострадали журналисти са 50-годишният Любимир Янев и 42-годишният Светломир Генев. С леки наранявания е и шофьорът на другата кола.

При удара пътниците и шофьорите и на двете коли са се оказали заклещени и се е наложило спасители и пожарникари да режат ламарините, за да ги извадят. Четирима ранени, сред които и фоторепортерът Петко Налбантов, били откарани в ловешката болница, където са събрали веднага спешни екипи.

Състоянието на двамата журналисти е все още критично. Налбантов е издъхнал в болницата.

БГНЕС обяви, че спира да подава новини за днес.

#БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници