България посреща изследователи на древните цивилизации

България посреща изследователи на древните цивилизации
A A+ A++ A

През есента на 2016 г. България ще бъде домакин на двудневна международна конференция на тема древни цивилизации, съобщиха от Министерството на туризма, които са организатори на форума съвместно със Световната организация по туризъм (СОТ).

Решението за това е взето на среща между министър Николина Ангелкова и гeнералния секретар на СОТ Талеб Рифай по време на 21-вата сесия на Генералната асамблея на организацията, която се проведе от 12 до 17 септември в Меделин, Колумбия.

За първи път ще се организира подобен международен форум у нас, чиято цел е да насочи вниманието към световното културно наследство като притегателна сила за туристите в глобален мащаб. За участие в двудневната конференция ще бъдат поканени представители на световноизвестни музеи, водещи учени и университети.

Интерес към участие в конференцията вече проявили представители на туристическата администрация от Китай и Русия.

Ангелкова съобщава още, че за тази и следващата година активно ще се промотират културно-историческите дестинации, които министерството е разработило съвместно с бизнеса и местните управи.

Културно-историческият туризъм е определящ за националната маркетингова стратегия на България, подчерта министър Ангелкова, тъй като страната е една от най-старите цивилизации в Европа с 9 материални обекта (7 културни и 2 природни) в Списък на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, посочва тя, цитирана от пресцентъра.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници