Още четирима полицаи ще нощуват в ареста

Още четирима полицаи ще нощуват в ареста
A A+ A++ A

Още четирима полицаи са арестувани тази вечер след мащабната операция на отдел „Вътрешна сигурност” към МВР от сутринта, съобщи БНТ. При нея бяха задържани началниците на полицията в Асеновград и Първомай, заподозрени в длъжностни престъпления и в прикриване на лица с криминални прояви.

Униформените, които ще пренощуват в ареста, така стават шестима. От прокуратурата в Пловдив съобщиха, че разследват и корупционен мотив, като се очакват още арести.

Според разследващите няма връзка между арестите на началника на районното управление в Първомай Васил Налбантов и шефът на РПУ-Асеновград Димчо Темелков. Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че става въпрос за драстични нарушения в поведението и начина, по който полицейските началници са изпълнявали функциите си от дълго време.

Румяна Бъчварова, вицепремиер: Не мога да ви дам детайли, но са доста неприемливи за нас практики на поведение на наши служители. Става въпрос за по-дълъг период назад във времето. Знаете, че сменихме ръководството на областната дирекция по един конкретен повод. Работиме по тези два случая преди това. Имахме яснота, че там наистина има сериозни проблеми.

През целия ден пред полицията в Първомай имаше оживление.

В сградата са забелязани да влизат униформени служители на агенция “Митници”, но никой от колегите на Налбантов не пожела да коментира ситуацията. Това, което се знае, е, че преди месец Налбантов е подал рапорт за напускане, но мотивите му все още не са ясни. Той е на 42 години и няма още възраст за пенсиониране.

По непотвърдена информация полицейският началник се разследва за прикриване на замесени в разбитите през пролетта контрабандни канали за цигари през свиленградската митница.

Другият задържан полицейски началник – главен инспектор Димчо Темелков бе награден преди два месеца с благодарност от министъра на вътрешните работи за службата си в Асеновградското управление. Сега за него се говори, че е участвал в корупционна схема със затворници.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници