Полиция изведе барикадирал се в „Илиянци” психично болен мъж

Полиция изведе барикадирал се в „Илиянци” психично болен мъж
A A+ A++ A

В 15.20 часа днес столичните полицаи успяха безопасно да изведат от дома му барикадиралия се вътре психично болен мъж от квартал "Илиянци".

34-годишният столичанин се барикадира в дома си още снощи. Почти 24 часа по-късно, мъжът е изведен и откаран в болнично заведение за оказване на специализирана помощ, съобщи БГНЕС.

За щастие при разигралата се драма няма пострадали, казаха от полицията. От там дадоха и повече подробности за случая:

Подаденият към Второ РУ сигнал е бил за буйстващ мъж в столичния кв. „Илиянци”. По данни на баща му, той страда от психично заболяване и от няколко месеца не е приемал медикаменти. Незабавно към адреса са насочени полицейски екипи.

Служителите на реда направили опит да разговарят с младия мъж, но той отказал и се заключил в една от стаите на къщата. На място са изпратени допълнителни полицейски сили, районът около постройката бил отцепен. Медицински екип е бил в готовност да реагира след извеждането му.

Психолози от Института по психология – МВР също се отзовали на място. Въпреки опитите да осъществят контакт, мъжът отказал да разговаря с тях.

Днес по искане на бащата са предприети действия за принудителното му извеждане. В 15.20 часа мъжът бе безопасно изведен от дома си от служители на СДВР. Откаран е в болнично заведение за оказване на специализирана помощ. Няма пострадали.

Предстои материалите по случая да бъдат докладвани пред районната прокуратура с мнение за настаняване за принудително лечение в специализирано здравно заведение.

#психично болен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници