"ФотоФабрика" представя „Различните Аз“ на Пиер Гонор

"ФотоФабрика" представя  „Различните Аз“ на Пиер Гонор
A A+ A++ A

На 15 септември от 18.00 ч. в Национална галерия – Двореца се открива изложбата на Пиер Гонор „Различните Аз“. Събитието е част от Международния фестивал за репортажна и художествена фотография „Фотофабрика“.

Пиер Гонор е фотограф, роден през 1963 във Франция. Негови произведения са излагани в Испания, Франция, Португалия, САЩ. Известен е с големите си портрети на черен фон, в близки планове, на почти винаги неизвестни герои, които често граничат с маргиналността. Работата му е отличен пример за това как фотографията може да надникне под външността на човека.

Пиер Гонор е знакова фигура в света на съвременната фотография. Неговата самостоятелна изложба показва портрети на хора от ромски семейства в Севиля и персонажи от Венециалнската лагуна, обитатели на индустриалното крайбрежие на Местре, „Старото гето“ на Канареджо, скиталци, работници, бездомници, имигранти и самотници, срещнати по пътя на Иберийския полуостров.

Изложбата „Различните Аз“ може да бъде видяна в Национална галерия – Двореца на пл.“Княз Александър I“ до 18 октомври 2015 г.

#Фотофабрика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници