Каролев: Имаме завод за боклук в София, еколозите го обжалват

Каролев: Имаме завод за боклук в София, еколозите го обжалват
Владимир Каролев
A A+ A++ A

Честит завод за обработка на боклук в София! И да не забравяме, че зелени партийни еколози обжалват строежа на втора инстанция, тъй като рециклирането по този проект не било достатъчно екологично. Въпреки че, проектът се финансира от Европейската Инвестиционна Банка, която прилага по-високи екологични критерии от тези в българското законодателство.

Това обжалване е част от стратегията на част от ръководството на ПП Зелените и работещи с тях НПО, къде що мърда държавен и частен проект - да се обжалва до дупка, сакън отнякъде капне политически или друг дивидент. 

Аз самият съм критикувал този проект, но защото много закъсня и защото можеше и без инвестиция за RDF да мине. Иначе нямам съмнения, че отговаря на най-високите световни екологични изисквания без да съм еколог.

Откъде съм сигурен ли? От факта, че ЕИБ го финансира.

И, между другото, Дончо, шефът на К.У.Р. /Дончо Иванов, председател на Коалиция за Устойчиво Развитие, бел.ред./ който бе хванат със скрита камера как рекетира частна фирма, също обжалва строителството на завода за боклук в София.

Позицията ан икономиста Владимир Каролев е публикувана на страницата му във Фейсбук.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници