Стотици мигранти тръгнаха пеша от Дания за Швеция

Стотици мигранти тръгнаха пеша от Дания за Швеция
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Датската полиция затвори част от магистрала край границата си с Германия, след като близо 300 имигранти тръгнаха пеша към Швеция.

Те са били настанени в училищна сграда в град Падборг, близо до границата с Германия, но са напуснали временния център и са поели към Швеция, съобщава АФП. Те ще трябва да изминат разстоянието от близо 300 км. пеша до датската столица Копенхаген, от където ще бъдат натоварени на влакове за шведския град Малмьо.

''Училището не е затвор и няма огради около него. Когато 300 души наведнъж решат да го напуснат ние предприемаме базиран на диалога подход“, се казва в изявление на датската полиция. Спрямо мигрантите не е била приложена физическа сила, но те все пак ще бъдат следени.

В същото време два влака с близо 200 души на тях са били задържани в датския град Родби. Там има и фериботен възел, който свързва Скандинавия и Германия. Имигрантите са отказали да бъдат регистрирани от датските власти или да се върнат обратно в Германия, тъй като искат да стигнат до Швеция и там да подадат молбите си за убежище.

Датските железници от своя страна съобщиха, че отменят всички влакове от и за Германия заради бежанския наплив.

#Дания #Швеция #Германия #полиция #мигранти #бежанци #криза #влакове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници