Неделна разходка завърши в канавка край пътя

Неделна разходка завърши в канавка край пътя
A A+ A++ A

Разходка в неделния следобед завърши със смърт в канавка край пътя за група младежи от Ямбол. Момиче на 14 години загина на място, а момче на 18 години издъхна в сливенската болница след зверска катастрофа на разклона за село Камен.

Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 в 21,19 часа в неделя.

Жертвите - Яна и Иво, са пътували на задната седадалка в лек автомобил "Пежо 307", управляван от 19-годишния Васил. До него седяла приятелката му Даяна, на 16 години. Младите хора излязли да се поразходят с колата на Васил в неделния ден ей така, без цел, пише "24 часа".

Стигнали до Сливен и на връщане в един момент младият шофьор, който имал едва 5 месеца стаж зад волана, загубил контрол над пежото и то се преобърнало в канавката извън платното. От удара 14-годишното момиче издъхнало веднага, а 18-годишното момче е починало около 15 минути след като е било закарано в реанимацията на сливенската областна болница.

Най-вероятно загиналите не са ползвали предпазни колани, които по закон са задължителни и за задната седалка в леките автомобили.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. Негови близки допускат, че на завоя са отказали спирачките на автомобила и непоправимото се случило.




#катастрофа #село Камен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници