Сара Пейлин призовава всички мигранти в САЩ да говорят на ''американски''

Сара Пейлин призовава всички мигранти в САЩ да говорят на ''американски''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият кандидат за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия и бивш губернатор на щата Аляска Сара Пейлин призова имигрантите в САЩ трябва да говорят на "американски".

"В полза на Джеб Буш е, че говори гладко испански, защото имаме голяма и чудесна испанска популация, която ни помага да изграждаме Америка", каза Пейлин в интервю за CNN. "От друга страна, смятам, че можем да изпратим следното послание: "Искате да бъдете в Америка? Първо, по-добре елате легално, в противен случай ще ви изгоним. Второ, след като дойдете, говорете на американски. Имам предвид, това е просто, просто нека говорим на английски", каза Пейлин.

Тя поясни, че обединяващият фактор за всяка нация е езикът, който разбират всички и затова хората трябвало да говорят само на английски. Въпреки това изявлението й предизвика противоречиви реакции в страната на неограничените възможности, която нерядко изтъква стремежа си към пълна свобода на словото.

Кампанията за президентските избори на САЩ е в своя разгар, като мнозина от кандидатите правят редица провокативни изказвания из местни медии с цел да добият по-голяма популярност.

Миналата седмица братът на вече бившия президент Буш отхвърли предложението на Тръмп хората в САЩ да бъдат задължени да говорят само на английски език. Буш, който говори много добре испански и често го говори по време на събития, обеща да продължи да го прави.

От своя страна, самият Тръмп заяви преди няколко седмици, че нелегалните имигранти от Мексико трябва да бъдат изселени от САЩ, като така предизвика гнева на милиони испаноговорящи отвъд океана.

#избори #САЩ #Сара Пейлин #Джеб Буш #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници