Росен Плевнелиев призова към толерантност

Росен Плевнелиев призова към толерантност
Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За отстояване единството на българската нация и за градивен, и аргументиран диалог, и толерантност по време на предстоящите местни избори, призова президентът Росен Плевнелиев в словото си по повод 130 годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 

''За съжаление, днес броят на конфликтите в региона и по света е рекорден. Преминаваме през трудни времена. Решението на кризата с бежанците не е по силите на нито една държава, която и да е тя. Европа може да решава кризите, независимо дали е гръцка, украинска, бежанска или друга, само когато сме заедно. Европа е силна, когато е обединена! Българският народ е силен, когато е единен! Ние сме българи, но и европейци! Градим своето достойно място в семейството на европейските народи, както ни завеща Левски. Трябва да отстояваме единството на българската нация! Трябва да продължим да вярваме в завета на основателите на Европейския съюз за единство, общ глас и съюз на народите в Европа, като научен урок от две световни войни и безброй конфликти и жертви, които поколения европейци преживяха и изстрадаха в миналото. Само след няколко седмици предстоят референдум и избори. От тази висока трибуна призовавам за градивен и аргументиран диалог, за толерантност и взаимно уважение,'' каза Плевнелиев.

Венци и цветя в знак на признателност към дейците на Съединението бяха поднесени от представители на обществени и политически организации, както и от много граждани. В края на тържествената заря-проверка площад "Съединение" в Пловдив бе озарен от празничните илюминации.

#Росен Плевнелиев #Европа #Съединение #толерантност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници