Повреден механизъм е причината за аварията на Фалкона

Повреден механизъм е причината за аварията на Фалкона
снимка: Министерство на транспорта
A A+ A++ A

Повреден заключващ механизъм на носовия колесник е причината за принудителното кацане на правителствения самолет „Фалкон“, преди два дни във Варна. Това установиха инженерите от Авиоотряд 28, след като в понеделник извършиха необходимите проверки и тестове на самолета.

Заключението на експертите е, че най-вероятно повредата е станала във въздуха в момента на прибиране на колесника, уточниха от транспортното министерство.

От Авиоотряд 28 вече са информирали швейцарската компания и завода производител, която има договор за поддръжка и обслужване на самолета. Предстои правителственият „Фалкон“ да бъде ремонтиран и след извършването на всички необходими тестове да бъде пуснат в експлоатация.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще запознае министър-председателя със състоянието на самолета, както и ще бъде направена техническа и финансова оценка за използването му при изпълнение на държавни задачи.

Припомняме, в неделя привечер правителственият самолет имаше проблем със затваряне на три колесника. Наложи се принудително кацане във Варна.

#Фалкон #колесник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници