Ангелкова определи юли и август като много добри месеци за туризма

Ангелкова определи юли и август като много добри месеци за туризма
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Юли и август са били много добри месеци за туризма. Това отчете министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обяви, че се надява и септември да бъде такъв, за да компенсира юни, който беше изключително слаб месец.

Към момента се запазва тенденцията да има около 20% спад от руски туристи. По думите на Ангелкова липсват туристите, изпращани от държавните предприятия, както и детските лагери.

Относно екологичните нарушения по плажовете на Черноморието министърът заяви, че "със сигурност такива нарушения и замърсявания не бива да се допускат", предаде БГНЕС. По думите и трябва да се предприемат мерки и от страна на общините и от тези, които стопанисват плажовете.

Тя коментира, че Централният плаж в Лозенец е затворен и се правят замервания така, че да се докаже дали вече водата е чиста и годна за къпане и, а когато това се докаже, плажът ще бъде отворен.

"Приоритет на кабинета са всички проекти, свързани с транспортна и екологична инфраструктура. Непрекъснато се откриват пречиствателни станции, особено по морето. Необходимо е време да могат да се реализират тези проекти навсякъде", каза още Николина Ангелкова.

#Николина Ангелкова #сезон #руски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници