Мехмед е тичал, паднал по очи

Мехмед е тичал, паднал по очи
A A+ A++ A

Остават неясни причините за смъртта на изчезналия 21-годишен мъж в района на връх Белмекен, предаде "Фокус".

Лошата вест вече е потвърдена от Планинската спасителна служба и от кмета на с. Света петка Али Тебер.

Изчезналият 21-годишен мъж е намерен мъртъв на около 500 метра от мястото, където за последно се е разделил с близките си в местността Балабаница под връх Белмекен.

По първоначалния оглед от доброволците момчето е тичало, спънало се е и е паднало по очи. Какви са причините за настъпването на неговата смърт остават неясни.

По-рано участници в спасителната операция изразиха предположение, че е възможно диво животно да е подплашило младежа и  бягайки да е объркал пътя.

Кметът на селото отказа коментар за причините и версиите, докато не мине огледът на криминалистите.

Хора, които са излезли да берат горски плодове са открили тялото на 21-годишния Мехмед Сечков, който изчезна в събота в района под връх Белмекен. Те видели безжизненото тяло на младежа в близост до река Яденица и незабавно подали сигнал на спасителните екипи, съобщи пред „24часа“ говорителят на полицията Мирослав Стоянов, който се намира в района.

Мястото се намира доста далеч от района, където Мехмед е изчезнал, на територията на община Белово. Местността Балабаница, където се изгубиха следите на младия мъж е на територията на община Велинград. По трупа на младежа няма видими следи от големи наранявания.

При първоначалния оглед са били открити дребни драскотини, вероятно от тежкия планински преход. Основните версии за смъртта на младежа са, че е починал от хипотермия, или е паднал лошо, което може да е предизвикало вътрешен кръвоизлив. Истинските причини за смъртта на младежа ще станат ясни едва след като бъде извършена аутопсия в Съдебна медицина – Пазарджик.

Климиналисти от РПУ Септември ще разследват и установяват причините за трагедията. Създадена е организация за свалянето на тялото на загиналия младеж до Пазарджик.

#света Петка #Мехмед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници