Мехмед открит мъртъв на четвъртия ден

Мехмед открит мъртъв на четвъртия ден
A A+ A++ A

Изчезналият в събота вечерта Мехмед от велинградското село Света Петка е открит мъртъв, съобщи бТВ по информация от доброволци, участвали в издирването. До момента няма официално потвърждение от МВР.

По-рано кметът на селото Али Тебер сподели, че в обходената обширна територия са намерили дори ръждясали ножчета от берачи на гъби, но нито следа от 21-годишния младеж.

В издирването участват вече четвърти ден местни хора, полицаи, пожарникари, ловната дружинка и 10 спасители с 2 кучета от Планинската спасителна служба. Обходен бе целият район и пътищата от Балабаница към Яденица, Чаира и Куртово.

Поискани бяха още специалисти и апаратура, дори хеликоптер, който да облети района.

"Примирили сме се с всичко, най-важното е да го открием. Версиите за изчезването му са много. Имаме дори неверни сигнали, защото ни съобщиха, че е отишъл при един овчар. Снощи ходихме по никое време, проверихме, на няма такова нещо. Най-странното е, че не открихме никаква следа от него", коментира кметът.

Мехмед е познавал много добре района, а денят е бил ясен, не е имало мъгла, каза баща му в репортаж по бТВ.

Той не е бил облечен много дебело - бил по анцунг, ботуши и леко яке, а в първата нощ валяло 3 часа.

Момчето беряло боровинки с родителите си, когато около обяд внезапно изчезнало от погледа им, викали го 2 ч без резултат.

"Учудвам се, че намерихме изгубени ножчета от гъбари, ръждясали, изгубени преди 4-5 години, а от момчето няма никаква следа. Нито кофичка, нито телефон, защото той е носил боровинки с него. Една кофичка на гърба, едната в ръката, обясни Тебер. Той допълни, че днес екипите ще бъдат разделени на две групи като някои от тях ще се водят от местните, хора, които познават много добре планината", каза по-рано Тебер.

Младият мъж изчезна в късния следобед на 22 август в местността Балабаница под Белмекен. Той е бил заедно с баща си в гората, тръгнал сам към автомобила, но по-нататък следите му се губят. Бащата бързо е подал сигнал на тел. 112. Издирването е започнало веднага, при тежки метеорологични условия - дъжд, ниски температури и гъста мъгла.

#Мехмед #света Петка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници