Разкъсан Коран предизвика размирици сред бежанци в Германия

Разкъсан Коран предизвика размирици сред бежанци в Германия
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Разкъсан Коран предизвика размирици в бежански лагер в Централна Германия. Поне 10 души са ранени, съобщава полицията в страната, цитирана от "Франс прес". 

Насилието е ескалирало, след като близо 20 бежанци в пренаселения център са се опитали да открият друг негов обитател, обвинявайки го в късане на страници от свещената мюсюлманска книга – Корана.

Мъжът е бил защитен от охраната в центъра и от пристигналата на място полиция. Последвали сблъсъци между бежанците и служителите на реда. Близо 50 човека, въоръжени с метални тръби са започнали да хвърлят камъни по полицаите. Все още не е ясно от коя държава са участниците в сблъсъците.



Освен ранените полицаи и бежанци, щети има и по сградата като множество прозорци са изпочупени, а мебели са били изхвърляни през тях.

Припомняме, че Германия се бори с вълната от емигранти, търсещи убежище, които пристигат както от конфликтни зони като Сирия и Ирак, така и от държави, в които няма военни конфликти като Косово и Албания.

Според официалните данни повече от 400 хиляди мигранти са поискали убежище в страни на ЕС от януари до юли тази година.

Към юли броят на имигрантите се е утроил в сравнение с предишната година, като става дума само за официално подадените документи за убежище, а не за общия брой нелегални имигранти.

#Германия #бежанци #имигранти #Корана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници