Остават съмнения за качеството на ремонта на Руски паметник

Остават съмнения за качеството на ремонта на Руски паметник
снимка: Facebook
A A+ A++ A

Вече е възобновено движението през площад Руски паметник в София. Тролеи, автобуси, коли и трамваи се движат по трасето, което беше затворено за 20 дни.

Ремонтът на кръговото движение около Руски паметник започна на 29 юли. Движението е възстановено, като активно се движат автобуси номер 74, 260, тролейбуси 1,5 и 7. Почти всички спирки по трасето са възстановени, с изключение на тези на трамвайни линии 4 и 5. Достъпът до тях ще бъде възстановен в понеделник.

По думите на представители на столична община, ''зелените релси'' в София са с цел намаляване на шума. Мнозина коментираха, че въпреки че идеята е добра, изпълнението също трябва да бъде на ниво, за да има ефект от ремонта.

Неправителствената организация ''Спаси София'' също алармира за некачествено изпълнение на проекта, като публикува снимки от все още недовършеното трасе. Представители на организацията са се срещнали със столичния заместник-кмет по транспорта Любомир Христов и са останали неудовлетворени  от неговите отговори по редица въпроси, свързани с инфраструктурата на София.

По думите на Симеон Янев, който се представи като консултант по озеленяването, коментира подозренята, че ремонтът не е извършен качествено и че чимовете, положени по трасето няма да издържат на натоварването.

"Аз ви гарантирам, че до една седмица този уж не добър чим ще се изравни с другия и няма да има никаква разлика. Ако случайно нещо загине или не успее да се прихване строителят и който има ангажимент ще си го подмени, но аз ви гарантирам, че до 15-20 дни чимът ще бъде в превъзходно състояние", посочи той в интервю за БГНЕС.

По думите му, дъждът не представлява опасност за току-що извършения ремонт. 

Главният архитект на София, Петър Диков заяви във вторник, че решението за зелените релси на Руски паметник не е частично. Той коментира в интервю за TV7, че в момента се работи по проект за цялостна реконструкция на трасето по бул. ''Цар Борис III''. Той уточни, че проекта по реконструкцията предвижда да бъде изградено цялостно зелено трасе по трамвайната линия.

#руски паметник #движение #възстановено

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници